Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

WAT LEER JE IN 30 MINUTEN?

  • Hoe werkt je lichaam tijdens de nachtdienst?
  • Hoe kan je de nachtdienst dragelijker maken?
  • Hoe slaap je beter na je nachtdienst?
  • Wat zijn de ervaringen in de zorg, bij de politie en in de bouw?
  • Wat kunnen we leren van top sporters?
  • 4 do’s en 4 don’t tijdens nachtdiensten.
  • Hoe werkt lichttherapie tijdens werken?
  • Hoe doe je een powernap?
  • Wat wel en wat niet te eten?

  WIE GINGEN JE VOOR
  Jeroen Bosch ziekenhuis, Eramus MC, Politie Nederland, Catharina Ziekenhuis, UMC Utrecht, Stadstoezicht Rotterdam, Zuyderland ziekenhuis, Amsterdam UMC, Heijmans, Omring, Medisch Spectrum Twente, Bravis ziekenhuis, Iris Zorg, Rode Kruis ziekenhuis, Slingeland ziekenhuis, Tergooi ziekenhuis, Alrijne ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Albert Schweitzer ziekenhuis, Korps Commando Troepen, en nog vele anderen.

  Een vitale nachtdienst zonder dip. Met tips voor een duurzaam inzetbare medewerker in de nachtdienst of onregelmatige dienst. 

  Toine Schoutens, Elly Kaldenberg en drs. Rick Muller vertellen hoe.


  In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Helaas is nachtdienst in veel gevallen onvermijdelijk. Nachtwerk veroorzaakt gezondheidsproblemen op korte termijn. Er is ook sterk bewijs voor het bestaan van gezondheidsrisico’s op lange termijn.

  Tijdens dit webinar komen diverse interventies aanbod zoals voeding, powernap en licht én geven we antwoord op de vraag waarom ze effectief zijn en dus de nachtdienst dragelijker maken.

  Er zijn sterke aanwijzingen die aantonen dat enkele interventies de gezondsheidsklachten op korte termijn kunnen terugdringen. Organisaties die hier al mee werken geven ook aan dat het verzuim en uitstroom terugdringt.

  SPREKERS:
  TOINE SCHOUTENS, LICHTEXPERT 
  Toine Schoutens is opgeleid in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige ontdekte Toine de krachtige effecten van licht op menselijke prestaties en onze biologische klok. Daarmee werd hij de pionier van de inzet van licht bij de behandeling van winterblues. Sinds 2006 begeleidt Toine topsporters die bijzondere prestaties moeten leveren. 

  ELLY KALDENBERG, VOEDINGSSPECIALIST
  Elly Kaldenberrg is als allrounder al jaren werkzaam binnen de wereld van voeding en diëtetiek. Naast voeding en leefstijl heeft zij zich gespecialiseerd in sportvoeding. Met 2424Fit richt zij zich op gezond eten op het werk voor energieke medewerkers. Zij is bovendien specialist op gebied van voeding en onregelmatige diensten. “Een wereld te winnen”, aldus Elly.

  Drs. RICK MULLER, SLAAPCOACH
  Rick is al vele jaren actief als slaap en chrono coach bij organisaties waar medewerkers nachtdienst draaien. Zijn doel is het creeëren van bewustwording van vele interventies die éénvoudig toegepast kunnen worden op het werk maar ook thuis. Naast het geven van vele workshops is Rick ook actief betrokken bij diverse onderzoeken naar interventies om de nachtdienst dragelijker te maken.

  Deel dit webinar